Saturday, July 28, 2012

Μαγνητική γέφυρα στον Ήλιο


Μαγνητική γέφυρα στον Ήλιο
ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ: Οι ηλιακές κηλίδες AR1528 και AR1529 φαίνεται να είναι πολύ μακριά η μία από την άλλη και συγκεκριμένα περισσότερο από 200.000 χλμ. αστρική επιφάνεια της διαχωρίζει μεταξύ τους. Παρ 'όλα αυτά, συνδέονται με μία σωληνωτή γέφυρα μαγνητισμού.Το Solar Dynamics Παρατηρητήριο της NASA (SDO) φωτογράφησε την τεράστια δομή τους στις 24 Ιουλίου:

Σε αυτή την ακραία εικόνα βλέπουμε τα υπεριώδη ίχνη από τη γέφυρα μέσω της λάμψης του θερμού πλάσματος που περιέχει.Το υλικό αυτό μπορεί να ρεύσει δεξιά ή αριστερά και το εσωτερικό του σωλήνα,και να επιτρέπει στις ηλιακές κηλίδες να ανταποκριθούν σε ότι κάνει η μία να κάνει και η άλλη.

Οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ηλιακές κηλίδες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους,αλλά όπως έχουμε δει ξανά και ξανά οι ευρέως κατανεμημένες ηλιακές κηλίδες μπορεί να συνδεθούν. Μια έκρηξη σε μία μπορεί να συμψηφίσει μια έκρηξη σε μία άλλη, που οδηγεί σε μια αλυσιδωτή αντίδραση και μπορεί να εξαπλωθεί γύρω από την περιφέρεια του Ήλιου. Η παγκόσμια έκρηξη του Αυγούστου του 2010 είναι ένα αξέχαστο παράδειγμα.


πηγή

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment