Sunday, July 28, 2013

«Οχι» φαρμακοποιών στο... 62ωρο που ζητά ο Καμίνης.


"Απέναντί" του βρίσκει ο δήμος Αθηναίων τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής μετά την απόφασή του να απελευθερώσει σε μεγάλο ποσοστό το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αφού πλέον θα μπορούν να...
είναι ανοικτά τα μεσημέρια και το Σάββατο, δηλαδή συνολικά 62 ώρες εβδομαδιαίως, αντί 40 που είναι σήμερα, χωρίς μάλιστα να υπολογίζονται εφημερίες και διανυκτερεύσεις.

 Το ωράριο λειτουργίας για τα φαρμακεία που αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων αρχής γενομένης από μεθαύριο Δευτέρα, είναι:

Δευτέρα και Τετάρτη: 8 το πρωί με 5 το απόγευμα 

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8 το πρωί με 8 το βράδυ 

Σάββατο: 9 το πρωί με 5 το απόγευμα 

Το συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών κάνει λόγο για λήψη απόφασης ερήμην τους, λέγοντας πως με αυτό το μέτρο θα κλείσουν τα μικρότερα φαρμακεία, ενώ θα δημιουργηθεί σύγχυση στον κόσμο.
Από τον Σύλλογο σημειώνουν ότι ένας πρωτοβάθμιος σταθμός υγειονομικής φροντίδας θα πρέπει να είναι ανοικτός συγκεκριμένες ώρες και να υπάρχουν εφημερίες, μιλώντας για πλήρη αναρχία. Πάντως, σύμφωνα με το δήμο Αθηναίων, η απόφαση δεν θα είναι δεσμευτική για τους φαρμακοποιούς, δηλαδή θα μπορούν να ανοίγουν όποιες ώρες θέλουν μέσα στο πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί και για όσο διάστημα επιθυμούν, ενώ υποστηρίζουν ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση μετά από αιτήματα φαρμακοποιών οι οποίοι διατηρούν φαρμακεία μέσα στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο της πόλης.
Σημειώνεται πάντως πως οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται διχασμένοι, αφού όσοι διατηρούν φαρμακείο στο κέντρο της πόλης συμφωνούν με το μέτρο, ενώ όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών διαφωνούν.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment